CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, seçim sandığının hemen gelmesi gerektiğini ifade ederek "Ülkenin faydası için çabalamak istiyorlarsa hemen sandığı getirsinler. Aksi halde gidiş bugünleri aratacak bir gidiş olacak. Aylardır ekonomi böyle yönetilmez diyoruz, bir avuç tefeciye çalışıyorlar." dedi.

'DERHAL GÜNCELLENMESİ GEREKİR'

Asgari ücret sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu "Çok karışık şeyler söylüyorlar, derhal güncellenmesi lazım. Asgari ücret asgari ücret olmaktan çıktı, hangi asgari ücret? Açlık sınırı ücreti desinler bari, dolayısıyla hemen güncellenmesi normaldir." dedi.

'MATEMATİĞİ YOK'

Seçim kanunu ve Nureddin Nebati'nin açıklamalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu "Matematiği iyi değil galiba.Lira en düşük seviyede diyor ama onun da altına inecek. Bu kişi görmüyor mu bunu? Ekonomiden bu kadar kopuk, bu kadar habersiz biri olur mu? Ben bunları duyunca gülüp geçiyorum ama bunlar artık ülkeyi yönetemiyor. Gerçekten savrulmuş vaziyetteler. Sorunlar yumağı içinde ne yapacaklarını bilmiyorlar, sorulunca ne cevap vereceklerini bilmiyorlar. Böyle bir gariplik içindeyiz." dedi.