Covid-19 dönemi boyunca her esnaf gibi durumdan fazlasıyla etkilenen kırtasiyeciler, hem pandemi zararından hem de zincir marketlerin satışlarını engellediği gerekçesiyle tepkili. Zincir marketlerin satışları yüzde 50 düşürdüğünü belirten kırtasiye esnafı durumu şöyle dile getirdi:
“Biz 2 yıla yakındır iş yapamıyoruz zaten. Dolayısıyla marketlerin kırtasiye satışı yapmalarını da istemiyoruz. “

‘PANDEMİ KABUS GİBİYDİ’

Salgın nedeniyle kapanan kırtasiyeci esnafı  “Pandemi boyunca 1 buçuk yıl nasıl geçti diye sorarsanız, ‘Kâbus’ derim. Ben ve benim gibi birçok esnaf arkadaş için ayakta kalma çabasıydı” ifadelerini kullandı.
Devletin yardım yaptığını, yardımlarla ayakta kalabildiğini söyleyen kırtasiye esnafı, ‘Devlet yardım etmeseydi çoktan batmıştık’ dedi.

‘ECZANE SİSTEMİ İSTİYORUZ’ 

Herkesin kendi işini yapması gerektiğini söyleyen bir başka kırtasiye esnafı ise şikayetini şu şekilde dile getirdi: 
“Ayakkabıcı ayakkabı satsın, milyoncu kendi ürünlerini satsın, manav meyve sebze satsın. İlacı eczaneden alırız, manavdan değil. Başka alınabilecek yer yok çünkü. Herkes kendi işini yapsın biz de kendi işimizi yapalım. Devletten kırtasiyeciler olarak isteğimiz şudur: En azından 2 sene için zincir marketlerde kırtasiye satışı yasaklansın. Biz de işimizi yapalım.”

‘KIRTASİYELER PAHALI’ 

Kırtasiye esnafının şikâyetçi olduğu kadar vatandaşta kırtasiyelerin pahalılığından şikâyet ediyor. Bir vatandaş kırtasiye yerine neden marketi tercih ettiğini şu sözlerle ifade etti:
“Ben genellikle marketleri tercih ediyorum okul malzemeleri için. Çünkü kırtasiyeler çok daha pahalı. Bütçemiz markete yettiği için orayı tercih ediyoruz”

POLEMİKHABER.COM | AYŞE NUR BAŞOL