Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bazıları Rusya'da kalıyor ve uzmanların, Ukrayna'nın işgalinin ardından Batı'nın Moskova'yı izole etme girişimlerini zayıflattığını söylediği bir kararla ana akım finans ile sıraları kırıyor. daha fazla oku

Coinbase’in CEO'su Brian Armstrong, "Yasalar aksini söylemediği sürece herkesin temel finansal hizmetlere erişimi hak ettiğine inanıyoruz" dedi.Dünyanın en büyük kripto borsası Binance'in bir sözcüsü Reuters'e e-postayla gönderdiği bir açıklamada "Milyonlarca masum kullanıcının hesabını tek taraflı olarak dondurmayacağız" dedi.

Açıklamalar, Coinbase ve Binance'in Ukrayna'nın büyük kripto borsalarına tam bir yasak talep etmesinin ardından Rus hesaplarını dondurmayacaklarını söylemesinden günler sonra geldi. 

‘ÖZEL OPERASYON’

ABD ve İngiltere de dahil olmak üzere Batılı ülkeler, Ukrayna'yı işgal ettiği için Rusya'ya kapsamlı mali yaptırımlar uyguladı ve büyük Rus bankaları SWIFT uluslararası ödeme sisteminden çıkarıldı. Rusya, Ukrayna'daki eylemlerini "özel operasyon" olarak nitelendiriyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen Perşembe günü İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana bir Avrupa devletine yönelik en büyük saldırıyı başlatmasından bu yana binlerce kişinin öldüğü veya yaralandığı ve 1 milyondan fazla mültecinin Ukrayna'yı terk ettiği düşünülüyor. (Reuters)