Şirket, hatanın yapılmasından yedi ay sonra, Aralık 2021'de servet değerindeki paranın yanlışlıkla Melbourne’de yaşayan Thevamanogari Manivel'e devrettiğini keşfetti.

PARA BAŞKA HESAPLARA DAĞITILDI

Avustralya'da Foris GFS olarak faaliyet gösteren Crypto.com, Manivel'in hesap numarasını yanlışlıkla ödeme tutarı alanına girdikten sonra 100 dolarlık geri ödeme yerine 10.5 milyon dolar ödemişti. Şirket, bu yıl Victoria Yüksek Mahkemesi’nde yasal işlem başlattı ve Şubat ayında Manivel'in Commonwealth Bank hesabının dondurulmasına karar verildi, ancak paranın çoğu başka hesaplara aktarıldı ve daha sonra donduruldu.

Mahkeme, paranın 1.35 milyon dolarının Melbourne'den dört yatak odalı bir ev satın almak için kullanıldığını ve mülkün tapusunun daha sonra Manivel'in Malezya'da yaşayan kız kardeşi Thilagavathy Gangadory’ye devredildiğini duydu. Gangadory'ye, Crypto.com'un avukatlarından gelen e-postalara hiçbir zaman yanıt vermediği için dondurma emirlerini sunma girişimleri başarısız oldu. Mahkemeye sağlanan tek iletişim, Manivel'in avukatlarına “alındı, teşekkür ederim” diyen bir e-posta yanıtıydı.

Mahkeme, Manivel'in avukatlarının Crypto.com'a Gangadory'nin "yasal tavsiye aradığını" bildirdiğini duydu. (Guardian)