Dolar/TL tarihi zirvesinin hemen altında 8.6-8.75 dar bandında seyir izlemeye devam etti. Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün başlayacak ve yarın sonuçları açıklanacak faiz kararının beklendiği haftada küresel piyasalar, veri gündemi ve Hazine ihaleleri takip ediliyor.

Yatırımcılar bu hafta ABD'de başlayacak ikinci çeyrek bilanço dönemini, pek çok ülkenin enflasyon verisini ve ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Jerome Powell'ın konuşmasını takip edecekler. Powell'ın Çarşamba ve Perşembe gerçekleştireceği konuşması ABD'de para politikasında sıkılaşmanın ne zaman başlayabileceğine dair ipuçları için yakından takip edilecek.

Dolar, ABD TÜFE verisi öncesinde yatırımcılar verinin para politikasında sıkılaşmaya ve faiz artırımına ne zaman gidilebileceğine dair ipuçları sağlayıp sağlamayacağını takip ederken destek buldu.

Dolar, avro karşısında dünkü kazanımlarını koruyarak 1.1861 dolarda seyretti. Avro, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'nin faiz oranlarına dair gevşek para politikası benimseneceğini işaret etmesiyle baskı altında kaldı.