Eylül ayının başlarında, kripto para birimi ve blok zinciri ile ilgili firmaların hisselerinde geniş bir satış sırasında bitcoin 50 bin doların altına düşmüştü. 

DİĞER COİNLERE OLUMLU YANSIDI

Bitcoin ile birlikte hareket etme eğiliminde olan daha küçük madeni paralar da yükseldi. Ethereumyüzde 1.5 artışla 3 bin 434 dolara, ve XRP yüzde 2.2’lik artışla bin 656 dolara yükseldi.

Piyasa katılımcıları, artan yatırımcı talebiyle başa çıkmak için bankalardan ve finans kurumlarından gelen kurumsal kripto hizmetlerindeki artışı, Bitcoin’in yükselişini tetikleyen bir faktör olarak gösterdi.

Salı günü, ABD merkezli Bancorp, Amerika Birleşik Devletleri ve Cayman Adaları'nda özel fonları olan kurumsal yatırım yöneticileri için bir kripto para saklama hizmeti başlattığını duyurdu. Pazartesi günü, Bank of America, kripto para birimleri ve diğer dijital varlıklara odaklanan ilk araştırma kapsamını yayınladı. 

‘’BANKALAR BİRER BİRER TESLİM OLUYOR’’

Dijital varlık ana komisyonculuğu ve borsası BEQUANT Araştırma Başkanı Martha Reyes, "Bankalar birer birer teslim oluyor. Uzayda çalışan bizler için, göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğu gerçeği pek haber sayılmaz ve düzenleyiciler kesinlikle bunu görmezden gelmiyorlar" dedi. 

Dijital varlık yöneticisi Coin Shares'in gösterdiğine göre, kurumsal yatırımcılar düzenleyicilerden daha destekleyici açıklamalara ısındıkça, kripto para yatırım ürünleri ve fonları üst üste yedinci hafta giriş kaydetti. 

Uzman kripto takipçisi ve araştırma sağlayıcısı CoinDesk, üçüncü çeyrekte bitcoin için yüzde 25 ve Ethereum için yüzde 32 kazanç gösteren bir piyasa incelemesi yayınladı.

Raporda ayrıca, görüntüler, videolar, koleksiyonlar ve hatta sanal dünyalardaki araziler gibi dijital öğelerin sahipliğini kaydetmek için blok zinciri kullanan, değiştirilemez tokenlerdeki (NFT'ler) artıştan da bahsedildi.NFT satışları üçüncü çeyrekte 10.7 milyar dolara yükseldi. 

(Reuters)