Yüksek enflasyon ve kira artışları, vatandaş gibi esnafı da vurdu. Ankara'da 'Nata Vega' isimli AVM'de 45 bin lira olan kirası 75 bin liraya çıkarılan hazır giyim markası 'BLU'nun mağazası kepenk indiriyor. Bu kira artışının fahiş ve hukuki olmadığını belirten BLU markasının avukatı Ayşe Özdemircioğlu, Polemik Haber'den Kartalkayası'na konuştu.

'MAĞAZALAR AVM ZULMÜ ALTINDALAR'

Salgın, ekonomik kriz  ve Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın etkilerinin esnafa yansıdığını belirten Ayşe Özdemircioğlu "Mağazalar AVM'lerin zulmü altında. Fahiş artışlar yapılıyor" diye konuştu.

BU ARTIŞLAR HUKUKİ Mİ?

Yapılan bu fahiş kira artışının hukuki olup olmadığı sorusuna da yanıt veren Özdemircioğlu "Sözleşmede bir miktar belirlenmişti. Pandemi döneminde o bedel zaman zaman düşük yüzdelerde alındı, zaman zaman ise hiç alınmadı. Ancak bu sene, artış yapılmayan dönemleri de kapsayacak şekilde bir atış yapıldı" ifadelerini kullandı.

'DAVA AÇILDI'

Ödenen miktar üzerinden değil, ödenmesi gereken miktar üzerinden hukuki olmayan bir kira artışı yapıldığını söyleyen Özdemircioğlu, "Ankara Sulh Ceza Mahkemesi'nde Menfi tespit davası başlattık. İstenen kira bedeli kadar bir artışın söz konusu olamayacağını belirttik. Yasal olarak hakkımız bu ve bunu kullandık" ifadelerini dile getirdi.

'ANLAŞMA İHTİMALİ YOK, MÜVEKKİLİM YÜZDE 80'E VARAN İNDİRİMLERLE ÜRÜNLERİNİ VERİYOR'

Gelinen noktada AVM yönetiminin 'ya bu parayı ödersiniz, ya da mağazayı boşaltırsınız' tavrıyla karşılaşan BLU mağazası ile AVM arasında bir anlaşmanın artık mümkün olmadığını, konunun yargıya taşındığını ve müvekkillerinin mağazayı boşaltacağını söyleyen Özdemircioğlu, "Bu saatten sonra anlaşma ihtimali yok, mağazayı boşaltacağız. Zaten müvekkilim mağazadaki ürünlerini çok yüksek miktarda indirimlerle satıyor. Konu da yargıya taşındı. Bu şubemizi kapatacağız" ifadelerini kullandı.