Seçim döneminin en çok tartışılan konularından biri olan millet bahçesi ve millet kıraathanelerinin yapımına harcanan para dudak uçuklattı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, ''İskambil oynanan değil, kitaplarla döşeli, içeride kahvesi, keki olan'' yerler olarak tanıtılan millet kıraathanelerinde son halka Bursa Kestel İlçe Belediyesi, 1.5 milyon liralık sözleşme imzaladı.

4 YERE DAHA İNŞA EDİLECEK

Bunun dışında Kütahya Tavşanlı'ya 1 milyon 377 bin, Bingöl Solhan'a da 2 milyon 154 bin, Sivas Esentepe'ye 719 bin ve Amasya Suluova'ya 4 milyon 88 bin liralık millet kıraathanesi yapılacak.

PEKİ HALK NE KADAR İLGİ GÖSTERİYOR

Millet kıraathaneleri ödenen para ile ziyaret arasında ters orantı dikkat çekiyor. Verilere göre İstanbul'da yer alan iki millet bahçesine 2019'da sadece 184 bin kişilik ziyaret gerçekleşti.

EN YÜKSEK ZİYARET 1.8 MİLYON

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban'ın yanıtlaması istemiyle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a verdiği soru önergesine gelen bilgilendirmelere göre, ülke genelindeki 38 millet kıraathanesine ziyaret sayısı toplam 8 milyon 604 bin kişi olurken en yüksek ziyaret ise 1 milyon 826 bin kişiyle Konya'da oldu.