Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, servetinin sadece küçük bir bölümüyle dünyadaki açlığın çözülebileceği iddiasına tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde bir BM Dünya Gıda Programı Direktörü David Beasley, “Musk’ın servetinin yüzde 2'si dünyadaki açlığı çözer” açıklamasında bulunmuştu.

Beasley bu çağrıyı tekrarlayarak, en zenginler listesinin tepesindeki iki kişi olan Elon Musk ve Jeff Bezos’tan özel olarak harekete geçme çağrısında bulundu. Beasley, sadece 6 milyar doların 42 milyon insanın ölmesini engelleyebileceğini ifade etti.

KANIT İSTEDİ

Musk, konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “6 milyar doların dünyadaki açlığı nasıl çözeceğini tam olarak bu twite açıklayabilirse, Tesla hissesini hemen şimdi satacağım ve yapacağım. Ancak açık kaynak muhasebesi olmalı, böylece halk paranın nasıl harcandığını tam olarak görebilmeli” ifadelerini kullandı.

BİR GÜNDE 9,3 MİLYAR DOLAR KAZANDI

Musk’ın şirketinin değeri, geçtiğimiz hafta gelen yüklü bir Tesla siparişinin ardından 1 trilyon doları aşmıştı.


© Bloomberg / Milyarderler Endeksi’ne göre dünyada en çok servete sahip 10 kişi

Bloomberg milyarderler endeksine göre, 6 milyar dolarlık miktar Musk’ın şu anki 311 milyar dolarlık net değerinin sadece küçük bir kısmı. Endekse göre Musk’ın net serveti sadece 29 Ekim’de 9,3 milyar dolara yakın artış gösterdi.