Deli Dumrul'da olaylar bitmek bilmiyor... Geçiş garantisi yetmeyen silsileye bir de şirketlerin yurt dışından alacağı borçların Hazine tarafından 'kefil olunması' eklendi. Dolaylı olarak halkın sırtına yüklenen bu düzenlemeye muhalefetten tepki geldi.

TEKLİF KABUL EDİLDİ

Sözcü'de yer alan habere göre, YİD projeleri için Hazine'nin üstleneceği kredi borcu yasa teklifi TBMM Bayındırlık Komisyonu'nda itirazlara rağmen kabul edildi.

BORÇ VATANDAŞ TARAFINDAN ÖDENECEK

Düzenlemeyle firmaların yurt dışından aldığı krediyi ödenememesi durumunda borcun vatandaşlar tarafından ödenmek zorunda kalınacağına dikkat çeken CHP Milletvekili Hüseyin Yıldız,  YİD projeleriyle devletin adeta soyulduğunu söyledi.


© TBMM / CHP Aydın Mv. Hüseyin Yıldız

"DAVET USULÜ" İHALE TEPKİSİ

İhalelerin 'davet usulü' yapılmasını eleştiren Yıldız, "Bile bile 1 liralık işi 10 liraya birilerine vermek bu millete reva mıdır? 10 milyon insan işsiz, esnaf perişan, Türkiye perişan durumda" dedi. 

OTOYOL 60, MAZOT 30 TL

Aydın'da yapılan ve ücretinin 60 lira olan otoyoldan örnek veren Yıldız, "Vatandaş karayolundan gitse 30 lira mazot yakacağı mesafeyi niye üzerine bir de 60 lira otoyol parası ödesin de gitsin?” diye sordu.

"DEVLETİN İTİBARI 10 PARALIK EDİLDİ"

Bu yeni düzenlemenin devletin itibarının  10 paralık edildiğini belirten CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Osmangazi Köprüsü'nü yapan şiretin maliyetini çoktan çıkardığını ve 18 yıl daha fazladan para kazanacağını belirtti.


© TBMM / CHP Konya Mv. Abdüllatif Şener

"BORCUN ÜSTLENİLMESİNİ BİLSELERDİ FARKLI DAVRANACAKLARDI"

CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi de ihaleler düzenlenirken, Hazine'nin ileride borç üstlenmesini sağlayacak bir yasa değişikliğinin gündemde olmadığına dikkat çekerken, “Firmalar döviz kredili borçlarının Hazine tarafından ileride üstlenileceğini bilseler belki daha farklı teklif vereceklerdi. Bu bir ihaleye fesat karıştırma düzenlemesidir” eleştirisinde bulundu.


© TBMM / CHP İstanbul Mv. Akif Hamzaçebi