Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin 'doların 25 lira olacağı' iddialarına itiraf gibi bir cevap verdi. Türk Lirası'nın en zayıf halinde olduğunu söyleyen Nebati, vatandaşa 'rahat olun' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Lütfi Elvan'ın yerine atanan ve "Rakam vermeyeyim şimdi. Gözlerime bakar mısınız? Ne görüyorsunuz gözlerimde?" sözleriyle gündemden düşmeyen  Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir gafa imza attı.

AK Parti Şanlıurfa İl Danışma Meclisi'nde konuşan ve daha sonra Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi'nde Anadolu Yayıncılar Derneği'nin düzenlediği "Anadolu Soruyor" programına katılan Bakan Nebati, ekonomi gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

DÜN KURTARDIK DEDİ, BUGÜN BATTIK DİYOR

Daha önce "Ekonomiyi kurtardık. Bu ülkede her zaman iyi şeyler olacak, takmayın kafanıza…" şeklindeki sözleriyle dikkat çeken Bakan Nebati, adeta Türk Lirasını yerden yere vurdu.

'RAHAT OLUN, DİPTEYİZ'

"Anadolu Soruyor" programında kur korumalı mevduat hesabına -haram olan- ilişkin bir soruya Bakan Nebati, " Dolar kuru için "20, 25, 30 Lira olacak" diyorlar. Niye olsun? Lira zaten en zayıf durumda. Gideceği yer yok. Vatandaş rahat etsin, rahat olsun." dedi.

Bakan Nebati'nin sözleri şu şekilde:

"Dünyadaki oynaklık tabii Türkiye'de de yansıyor. Avro dolar paritesine bakın, orada da görürsünüz, iniş çıkışlar oluyor. Kur korumalı mevduat hesabı devam edecek. Çünkü bu bir yıllıktı, bir yılın sonunda da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bir yıl daha uzatma yetkisi var. 23 Mart'tan itibaren 3 ay doluyor, çıkışların olup olmayacağını göreceğiz. Yatırımcının çıkması için bir neden yok. Hazineye olan etkisi de çok düşük. Dolar kuru için "20, 25, 30 Lira olacak" diyorlar. Şimdi bilerek yayıyorlar. Niye olsun? Lira zaten en zayıf durumda. Gideceği yer yok. Vatandaş rahat etsin, rahat olsun."