Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün Antalya’da düzenlenen Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) İş Zirvesi’nde konuştu.

“Ayağımızın tozuyla Londra'dan geldik. Önce Fransa'da İklim ve Şehircilik Bakanı'mız Murat Kurum Bey ile istişareler gerçekleştirerek fon yatırımcılarıyla bir araya geldik. Türkiye tam bir ilgi alanıdır” diyen Nebati, “Gelebilecek her türlü yatırım için başta bürokratik engeller olmak üzere her türlü engellerin kaldırılmasında ön ayak oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Nebati, Fransa'da yabancı yatırımcılara hitabında “Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda cumhurbaşkanımız var” demiş ve Türkiye’de tepkilere neden olmuştu.

“Milli para birimimize lütfen güvenin” diyen Nebati, “Faiz ve kur odağında sığ bir alanın içinde sıkışan Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdülillah” ifadelerini kullandı.

‘ENFLASYONLA MÜCADELE TİMİ GÖNDERİYORUZ’

Nebati ayrıca, “Elbette her şirket kazanacak. Ama bu işten farklı bir şekilde gelir elde edeceğim diyenlere enflasyonla mücadele timi gönderiyoruz” dedi

Şubatta yüzde 54,44’e ulaşan ve gelecek aylarda daha da yükselmesi beklenen enflasyona dair de konuşan Nebati, “Enflasyona karşı tedbirleri soruyorlar. Geçen ay hızlı şekilde temel gıdada KDV’yi yüzde 1’e düşürdük. Elektriğin KDV’sini yüzde 8’e düşürdük.

Her alanda kademeli geçişleri sağlamaya çalıştık. Vergisel anlamda da adımlarımızı sıkı bir şekilde atmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.