Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son etabı 16 Aralık'ta tamamlanan ve 'akıllı yol' olarak lanse edilen Ankara-Niğde otoyolunun 1 Ocak'tan itibaren 112 liradan 148 liraya çıkarıldığını söyledi.

YARIM TON PATATES

Zammın ve yolun geçiş ücretinin yüksek olduğunu belirten Gürer, "Ankara'ya gidiş geliş yapan Niğdeli patates üreticisi 296 lira yol geçiş ücreti ödüyor. Maliyeti 1 lira olan patatesini 60 kuruşa bile satamayan üretici, Niğde-Ankara arasındaki bir seferlik gidiş geliş ücretini ödeyebilmek için yarım ton patates satmak zorunda” dedi.

GÜRER: EL İNSAF

Bu yolu kullanan asgari ücretlinin aldığı maaşın 10'da 1'ini buraya ödeyeceğini vurgulayan Gürer, "El insaf! Bu kadar fahiş fiyat olmaz, Ankara'ya gidip gelmek için yarım ton patates satmak zorunda kalan bir üretici bu yolu nasıl kullansın?" dedi.

"YOL AKILLI DEĞİL, ACIKLI"

Ömer Fethi Gürer, akıllı yol olarak lanse edilen Ankara-Niğde otoyolunun akıllı olmasını sağlayacak unsurların halen yapılmadığını, güzergâh boyunca yapılması gereken dinlenme tesislerinin ise halen inşa halinde olduğunu da sözlerine ekledi.