Gaziantep'in yanı sıra, Ankara ve İstanbul'da şubesi bulunan, atom, çikolatalı kavurmalı, muzlu, karışık, kaşarlı, gibi çok çeşit tost yaparak sosyal medya hesaplarından paylaştığı için ‘Tostçu Erol' adıyla fenomen olan tostçu Mehmet Erol Sorgulu, bu kez de yarım ekmek arasına ketçap ve biber koyarak 2 TL'den satmaya başladı.

1 DİLİM SUCUK, BİR DİLİM KAŞAR 2 LİRA

Bir süre önce sosyal medya hesabından, “Sadece 1 dilim, evet yanlış duymadınız 1 dilim kaşar ve 1 dilim sucuk maliyeti 2 lira. Esnaf bu maliyetle nasıl iş yapacak. Allah sonumuzu hayır etsin” paylaşımı yapan tostçu Erol boş tost ile ilgili ise şunları söyledi:

‘VATANDAŞA DESTEK OLAYIM İSTEDİM’

Bu tostu ben çırak olarak tostçuluğa başladığım 2000 yılında o zamanın parası 100 kuruşa satıyordum. Kötü bir tost da değil aslında. Şuan 20 liradan başlayıp, 50 liraya kadar giden bir fiyat arasında tost satışı yapıyoruz.

Aradan geçen 22 yılda boş tostun fiyatı da yaklaşık 20 kat artmış. 22 yıl önce bu tosttan çok satardık. Amacımız, hem insanlara nostalji yaşatmak, hem de, her şeyin ateş pahası olduğu bir dönemde insanlara değişik bir alternatif sunmak.

2 liradan satılan boş tost sosyal medyada da gündem oldu.

'BOŞ BAKLAVA' SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Hem maliyetlerin hem de tatlı yapımında kullanılan kuruyemiş ürünlerinin fiyatının zamlanmasının ardından, içinde herhangi bir ürünün olmadığı 'boş baklava' sosyal medyada büyük tepki çekti.

Tepkilere neden olan görüntü, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumun bir yansıması olarak değerlendirildi.