Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da ihlalli geçiş söz konusu olduğunda 4 katı kadar faiz alındığını açıkladı.

Konuyu gündeme getiren ve Bakan Karaismailoğlu'na soru önergesi sunan CHP'li Tarhan, 2016 yılında hizmete açılan ve yap-işlet-devret modeliyle faaliyet gösteren Osmangazi Köprüsü ve bağlantılı yollarından yapılan cezalı geçişlerle ilgili vatandaşların şikayetlerini dile getirdi.

CHP Kocaeli Mv. Tahsin Tarhan

MESAFEYE AİT GEÇİŞ ÜCRETİ İLE 4 KATI CEZA

Bakan Karaismailoğlu ise verdiği yanıtta, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS)'ni ihlal eden geçişlerde 15 günlük yasal ödeme süresinde ödeme yapmayan sürücülere giriş çıkış yaptığı mesafeye ait geçiş ücreti ile bu ücretin 4 katı ceza kesildiğini açıkladı.

Bakan ayrıca, ana para ve cezanın ödenmemesi durumunda icra başlatılıp, avukatlık, mahkeme masrafları ile temerrüt faizi de alındığını belirtti.

CHP'Lİ TARHAN: VATANDAŞ BU PARAYI NASIL ÖDESİN

Yol bedelinin normalinde de yüksek olduğunu dile getiren CHP'li Tarhan, ''Yap-işlet-devret mantığı ile yapılan projelerde bir taraf yüksek gelir elde ederken, diğer taraf ciddi gelir kaybına uğruyor. 4 katı ceza ne demektir, vatandaş bu cezayı nasıl ödesin? İhlalli geçmese bile vatandaşlar tebligatın geç gelmesi nedeniyle cezayı ödemek durumunda kalıyor. İhlalli geçiş sonucu verilen yüksek cezalar, zaten yüksek olan yol bedelinin ödenmesi imkansız hale getiriyor'' ifadelerini kullandı.