CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 lira olarak açıkladığı kuru üzüm alım fiyatına ilişkin, “Erdoğan’ın açıkladığı fiyat, 1.5 doların bile altında kalmıştır. Bu fiyatı Manisa olarak kabul etmiyoruz. Bu fiyat, üzüm üreticisine ve Manisa’ya hakarettir" ifadelerini kullandı.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Manisa’da yaptığı “Çekirdeksiz kuru üzüm fiyatını 27 lira olarak belirledik” açıklamasına tepki gösterdi.

Özel, bugün yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

‘BU FİYAT ÜZÜM ÜRETİCİSİNE VE MANİSA'YA HAKARETTİR’

“Tayyip Erdoğan Manisa’ya gelmeden önce üzümcü, ‘2 doların atında fiyat açıklayacaksa Manisa’ya boşuna gelmesin’ diyerek beklentisini ortaya koymuştu. CHP olarak, geçtiğimiz haftalarda kilogram fiyatının en az 35 lira olması gerektiğini açıklamıştık. Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı fiyat, 1,5 doların bile altında kalmıştır. Bu fiyatı Manisa olarak kabul etmiyoruz. Bu fiyat, üzüm üreticisine ve Manisa’ya hakarettir.

‘KİLOGRAM BAŞINA EN AZ 5 TL’LİK BİR DESTEK PRİMİYLE FİYATIN DÜZENLENMESİ GEREKTİĞİ AÇIKTIR’

Hepimiz biliyoruz ki geçen sene Toprak Mahsulleri Ofisi, herkesin 9 numara gördüğü üzüme 8 numara vererek büyük bir mağduriyet yaratmış; açıklanan fiyat, numara oyunları ile pratikte hemen 1-1,5 lira aşağı çekilmişti. Bu seneki fiyatların da benzer bir numaralandırma ile en az 2-3 lira aşağıya çekileceği, yani 27 lira açıklanan fiyatın 24 lira olarak uygulanacağı anlaşılmaktadır. Tüm ziraat odalarınca ayrı ayrı hesaplanmasına rağmen 24-25,5 lira arasında bulunan maliyet ortadayken bu açıklanan fiyatı Manisa’nın, üzüm üreticisinin kabul etmesi mümkün değildir. Derhal bir düzeltme yapılmalı. Kilogram başına en az 5 liralık bir destek primiyle fiyatın düzenlenmesi gerektiği açıktır. Bu konudaki çağrımızı yinelemeye devam edeceğiz.”