Bugün açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubatta yıllık tüketici enflasyonu yüzde 54,44'e yükseldi. Böylece, 2002 yılı Nisan ayındaki yüzde 52,7'lik oran sonrasında ilk kez enflasyonda yüzde 50 seviyesi aşılmış oldu.

CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, sosyal medya hesabından bir dizi paylaşımlarda bulunarak, TÜİK’in açıkladığı şubat ayı tüketici enflasyonu üzerinden iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Öztrak paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

"İş başına geldiklerinde nasıl başladılar? 2002 sonunda; Tüketici enflasyonu: % 29,75, üretici enflasyonu: %30,84. Şimdi nasıl gidiyor? 2022 Şubatında; Tüketici enflasyonu: % 54,44, üretici enflasyonu: % 105,01."

HAYIRSIZ MİRAS YEDİ GİBİ DAVRANDI

'Erdoğan'ın partisi iş başı yaptığında kendilerine, 1983 Nisan ayından itibaren, son 20 yılın en düşük enflasyonu ve enflasyonu hızla alt eden bir program emanet edildi. 
Erdoğan hayırsız miras yedi gibi davrandı. Enflasyondaki düşüşü kendi kerameti sanıp; yıllarca atıp tuttu.'

'FAİZ SEBEP-ENFLASYON SONUÇ SAFSATASI ÇÖKTÜ'

"Erdoğan'ın 'faiz sebep, enflasyon sonuç' safsatası milleti yaktı. Enflasyonda görülmemiş rekorlar kırılıyor. Üretici ve tüketici fiyatları arasındaki fark 51 puan. 
Böyle bir makası daha önce hiç yaşamadık. 
Üreticiden, tüketiciye doğru korkunç bir enflasyon tsunamasi geliyor."

'MUTFAKTA YANGIN VAR'
"Milletimizin mutfağında büyük bir yangın var. Son bir yılda;
Karnabahar % 227,
Patlıcan % 185,
Kabak %173
Domates %169 zam gördü.
Milletin tenceresi artık kaynamaz oldu."

'BU YAPILAN TIRNAKÇILIKTIR'

Enflasyon en adaletsiz vergidir. Milletin satın alma gücünü çaktırmadan eritmektir. Bir nevi tırnakçılıktır. Memura ilk altı ayda % 7,5 zam yapıldı. Ama daha ilk iki ayda gerçekleşen enflasyon % 16,45. Zamlı asgari ücret ise, daha ilk iki ayda, açlık sınırının altına düştü.

"Bugün, Rusya Ukrayna’yı işgal etti diye, tüm dünya Rusya’ya ekonomik yaptırımlar uyguluyor. Bu yaptırımların nihai amacı Rusya’da enflasyonu artırarak, Rus halkının satın alma gücünü eritmek. Biz de ise kibirli bir cehalet, milletimizin satın alma gücünü kasten perişan etti.
‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ safsatası son 5 ayda enflasyonu % 19’lardan %54’lere taşıdı. Hatta bağımsız iktisatçılara göre (ENAG) tüketici enflasyonu % 100’leri aştı. Hep diyoruz, bu kibir ve cehalet iş başında olduktan sonra, ülkemizin başka hasımlara ihtiyacı yok."

'MEVCUT HÜKÜMET BUNU YAPAMAZ'

"Türkiye’nin çok acil bir enflasyonla mücadele programına ihtiyacı var. TCMB’nin başına ehil isimlerin atanması, TCMB’nin elindeki araçları serbestçe kullanması başta olmak üzere, ekonomide güven artırıcı adımların hızla atılması gerekiyor. Mevcut hükümet ise bunları yapamaz."

'3 YENİ K’YA İHTİYAÇ VAR'

"Türkiye’nin düzlüğe çıkması için 3 Yeni K’ya ihtiyaç var. “Yeni Kadrolar” “Yeni Kurallar” “Yeni Kurumlar.” Milletimizin teveccühüyle tüm bunları yaparak, ülkemizi içine düşürüldüğü çukurdan çekip, çıkaracağız. Biz hazırız. Milletimiz hazır."