Reuters'in analizinde, Suudi Arabistan'ın OPEC ve müttefiklerinin petrol kesintilerini Mayıs ve Haziran aylarına kadar uzatmayı desteklemeye hazır olduğunu ve ayrıca yeni virüs dalgasının ortasında petrol fiyatlarını artırmak için kendi kesintilerini genişletmeye hazır olduğu vurgulandı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELMEDİ

Petrol fiyatlarının bu yılın başlarında istikrarlı artışlar kaydetmesiyle, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü olan ve OPEC olarak bilinen müttefikleri, üretim kesintilerini hafifletmeyi ummuşlardı. 

Ancak geçen hafta, dört OPEC kaynağı Reuters'e yaptığı açıklamada, yeni virüs dalgası sebebiyle üretimde kesintiye gidileceğini söyledi.

Kaynak, "Talebi yeterince güçlü görmüyorlar ve fiyatların düşmesini önlemek istiyorlar" dedi ancak Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı yorum talebine yanıt vermedi.

YÜZDE 20 ZAM GELDİ

Perşembe günü toplanacak olan OPEC ve ortakları, 8 milyon varillik günlük üretimin bir kısmını yeniden canlandırıp canlandırmayacağını ve yakıt talebi düşük kalırken ne yapılacağını masaya yatıracaklar. 

Örgütün müdahalesi bu yıl ham petrol fiyatlarının yüzde 20'den fazla artmasına neden oldu. Geçen yıl yapılan kesintiler, günde 9,7 milyon varile ulaşarak dünya üretiminin yaklaşık yüzde 10'una ulaşmıştı.

(Al Jazeera, Çeviri: Polemikhaber)