Bitcoin, ABD'de tahvil faizlerinin artışı ve borsaların düşüşünü takip ederek sert bir gerileme kaydetti. Yaşanan bu düşüşle birlikte Bitcoin önemli bir destek seviyesi olan ve sonbaharda görülen 39 bin 500 doların da altını gördü.

Bitcoin, piyasalarda risk iştahının azalması ve teknoloji hisselerindeki gerileme ile 43 bin dolar civarından 38 bin 200 dolar seviyesine kadar düştükten sonra bir miktar toparladı. Ethereum ise 3 bin doların altına düştü.

Dogecoin fiyatı da yüzde 8'lik düşüşle 0,15 dolar seviyesine indi.

Bitcoin, 2021 Kasım ayında 70 bin dolar seviyesini zorluyordu.

BTC, 2022'de şu ana kadar yüzde 18 kaybettirdi. Kripto paraların toplam piyasa değeri de son 24 saatte 2 trilyon 50 milyar dolardan 1 trilyon 830 milyar dolara geriledi.

RUSYA'DAN KRİPTO MADENCİLİĞİNİ YASAKLAMA ÖNERİSİ

Rusya Merkez Bankası, yayımladığı bir raporda kripto para madenciliğini ve dolaşımını yasaklama önerisinde bulundu. Raporda kripto paraların Rusya'nın para politikası egemenliğini sınırladığı ve sonuç olarak politika faizini yüksek seviyede tutmak zorunda kaldığı vurgulandı.

Raporda kripto paraların terörün finansmanı ve diğer yasa dışı operasyonlarda kullanıldığı belirtilirken, kripto para madenciliğinin enerji tüketimi ve Rusya'nın çevre planları için risk yarattığı ifade edildi.