Dow Jones'un aktardığına göre, şirketinin hisseleri yüzde 26'dan fazla düşerek günü 237,76 dolardan kapattı. Bu, ABD tarihindeki herhangi bir hisse senedinin piyasa değerinde bir günlük en büyük düşüş oldu.

Sosyal medya devi Çarşamba günü geç saatlerde, şirket tarihindeki kullanıcı tabanındaki ilk üç aylık düşüşü bildirdi. Facebook, önceki çeyrekte 1,93 milyar kullanıcıdan dördüncü çeyrekte 1,929 milyar günlük kullanıcıya düştüğünü bildirdi. Facebook'un ortalama günlük kullanıcılarındaki benzeri görülmemiş düşüş, beklenenden daha zayıf bir kazanç raporuna neden oldu.

‘TİKTOK YÜZÜNDEN’

Zuckerberg, kullanıcı etkinliğindeki düşüşü kısmen TikTok gibi rakip platformlardan artan rekabete bağlayarak, "İnsanların zamanlarını nasıl geçirmek istedikleri konusunda birçok seçeneği var ve TikTok gibi uygulamalar çok hızlı büyüyor" dedi.

Zuckerberg, yatırımcılara şirketin tamamen gerçekleştirilmiş bir metaverse için vizyonunun “hala uzak” olduğunu söyledi, ancak bunun Meta'nın işi üzerindeki nihai etkisi konusunda iyimserliğini dile getirdi. Zuckerberg, "Şimdiye kadar kaydettiğimiz ivme ve ilerlemeden memnunum ve bunların ilerlemeye odaklanmamız için doğru yatırımlar olduğuna eminim" dedi. (New York Post)