Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in küresel açlık riski olduğu görüşüne katıldığını söyleyerek "Bu doğru. Ancak konu tahıl olduğunda, cumhurbaşkanı uygulanan yaptırımların ve kısıtlamaların şu anda tanık olduğumuz çöküşe yol açtığını söyledi” dedi.

‘SAVAŞA RAĞMEN İHRACATA DEVAM EDEBİLİRLER’

Peskov, hem Rusya'nın hem de Ukrayna'nın her zaman güvenilir tahıl ihracatçıları olduğunu ve Moskova'nın Kiev'in demiryoluyla Polonya'ya tahıl ihraç etmesini hiçbir şekilde engellemediğini kaydetti. Polonyalılar Kiev'e silahlı trenler gönderirken, "Hiç kimse onları aynı trenlerle tahıl ihraç etmelerini engelleyemez" diye vurguladı.

Deniz taşımacılığı ile ilgili olarak, Kremlin sözcüsü Ukrayna güçlerini Karadeniz'e mayın yerleştirmekle suçladı. Peskov'a göre, bu tür eylemler ticareti ve nakliyeyi "neredeyse imkansız" hale getirdi. Alternatif güzergâhlara gelince, yine dünyada açlık tehdidine neden olan sorunun kaynağı biz değiliz. Peskov, "Bu sorunun kaynakları yaptırım uygulayanlar ve yaptırımların kendisidir" dedi. (RT)