Küresel piyasalarda yaşanan şokun etkisiyle dalgalandıktan sonra bu hafta sakin görünümünü sürdüren dolar bugün saat 12.55 itibariyle 14,23 Lira'dan işlem görüyor. Euro ise 15,72 seviyesinde yer alıyor. 

Enflasyon şubat ayında yıllık bazda 54,44'e yükselirken, aylık bazda TÜFE yüzde 4,81 arttı. Analistler, Rusya-Ukrayna savaşının risk algısını artırarak dolar karşısında gelişmekte olan ülke para birimlerini baskıladığını bildirdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dün faiz artırımında ölçülü davranacaklarını ve enflasyonun beklendiği gibi düşmemesi halinde daha agresif hareket etmeye hazır olduklarını belirtmesi sonrasında tahvil piyasalarında satış baskısı güçlendi. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi dün, yüzde 1,68 seviyelerinden yüzde 1,87'ye çıktı.

Yurt içinde açıklanan verilere göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık bazda yüzde 4,81, yıllık bazda ise yüzde 54,44 arttı.

Rusya-Ukrayna savaşındaki seyrin varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürmesinin beklendiğini aktaran analistler, konuyla ilgili haber akışının yatırımcıların odağında olduğunu söyledi.