Ekonomist Selçuk Geçer Türkiye’deki ekonomi yönetiminin para politikasını bitirdiğini ifade ederken artık Merkez Bankası’nın aldığı faiz kararlarının dolar kuru açısından anlamını yitirdiğini belirtti.

Merkez Bankası’nın faiz kararına dakikalar kala dolar kuru sakin. Bir çok ekonomist tarafından dolar haftalardır 13 TL seviyelerinde hareket ederken Merkez Bankası’nın bugünkü alacağı faiz kararının oldukça önemli olduğu öne sürüldü. Ekonomist Selçuk Geçer ise bu seferki dolar videosunda dolar kurunun Merkez Bankası’nın kararıyla hiçbir yere gitmeyeceğini iddia etti.

'MERKEZ BANKASI 500 BAZ PUAN FAİZ İNDİRSE BİLE DOLAR YÜKSELMEZ'

Dolar kuru için yaptığı sansasyonel tahmin ve analizlerle de tanınan Selçuk Geçer son videosunda takipçilerini şaşırttı. Merkez Bankası’nın bugünkü PPK toplantısına dikkat çeken Geçer Merkez Bankası’nın 500 baz puan faiz indirmesi gerektiğini açıkladı.

Selçuk Geçer Türkiye’de artık politika faizi denilen bir olgunun kalmadığını ifade ederken enflasyonla faiz arasında yüzde 40 cicariında çok ciddi bir negatif fark oluştuğunu söyledi. Geçer Merkez Bankası’nın çok sert bir faiz indirimine gitse bile dolar kurunun yükselmeyeceğini öne süren Geçer “ Ben olsam faizi 500 puan indirmeye devam ederim. Doları da etkilemez nasıl olsa. Bugün çıkıp da faizi 500 puan aşağı çekseler bizim dolar oralı bile olmaz” diye konuştu.