Para piyasaları özelinde dolar yorumlarıyla bilinen ekonomist Selçuk Geçer bu kez dolar kuru yerine kira fiyatları için yeni kötü sürece dikkat çekti. Selçuk Geçer, katıldığı canlı yayında, iktidarın yeni uygulamaya aldığı kira artışındaki yüzde 25 sınıra ilişkin değerlendirmede bulundu. İşte Selçuk Geçer’in yeni değerlendirmesi…

'KAYIT DIŞI KİRALAR'

Para Piyasası Uzmanı, ekonomist Selçuk Geçer dolar kuru ve altın yorumu analizleriyle dikkat çekerken bu kez kira fiyatları ve kredi kartlarına dikkat çekti. Selçuk Geçer, kredilerin patlayacağını söylerken, kira fiyatlarındaki artışa getirilen yüzde 25 sınır için “Kayıt dışı kiralar artacak…” yorumunda bulundu.

'LİMİTLERİN YÜKSELİYOR OLMASI...'

Ekonomist Selçuk Geçer, yanlış düzenlemelerin sosyal statünün arttığını söyledi. Uzman isim Selçuk Geçer, vatandaşın borçlanarak hayatta kaldığını vurguladı. Selçuk Geçer, “Kredi kartlarına limitlerin yükseltiliyor olması kredi kartlarının patlamasına neden olacak. Adam hayatını onlarla devam ettiriyor. Borçlana borçlana hayatta kalmaya çalışıyor. Artık hayatta kalamaz hale gelecek. Sosyal statünün boyutunu artırıyorlar. Büyüme ile ilgili bir sıkıntının olacağı kanaatinde değilim. Büyüdükçe her şey pahalılaşıyor ya öyle büyüyoruz. Aynı şeye 5 kat ödeme yapıyoruz. Ben bu şekilde büyümemeyi tercih ederim.” dedi.