LuluLakatos isimli kadın, İngiltere’nin başkenti Londra'nın merkezindeki Mayfair'dekibir kuyumcuda bir gemolog gibi davrandı ve yedi elması inceleyip değer biçiyormuş gibi yaptı.

Mücevherler kilitli bir çantaya yerleştirilerek ve ödemesi yapılana kadar bekleyeceği kasaya yerleştirilecekti ancak o sırada durum anlaşıldı. Çanta açıldığında, mağaza çalışanları elmasların yerinde çakıl taşlarını gördü. 

SAVCI: ZANLI KILIK DEĞİŞTİRDİ

Savcı Philip Stott, "Elmaslar sanık tarafından el çabukluğuyla çalınmıştı. Bütünleyici ve merkezi bir rol oynadığı iddia edilen komplo, mümkün olan en yüksek karmaşıklık, planlama, risk ve ödüllerden biriydi” dedi. Romanya'da doğup Fransa'da yaşayan 60 yaşındaki Lakatos, 10 Mart 2016'da veya öncesinde hırsızlık komplosunu reddediyor.

Savcı Stott, "Görünüşe göre, aynı kilitli çantayla değiştirilip o çanta tekrar masaya konuldu" dedi.Mahkemeye göre, yakındaki bir dükkanda bekleyen diğer iki kadın, el çantalarından birine kese benzeri bir nesne koyarken görüldüğü sırada onunla birlikte yürüdü.

Stott, kuzeybatı Fransa'nın Saint-Brieuc bölgesinden Lakatos'un kendi pasaportunu kullanarak Eurostar'la Londra'dan ayrılmadan önce umumi tuvalette kıyafetlerini değiştirdiğini söyledi .Lakatos, İngiltere'ye iade edilmeden önce geçen yıl Eylül ayında bir tutuklama emriyle Fransa'da tutuklandı ve mahkemesi devam ediyor.

DUDAK UÇUKLATIYOR

Toplam değeri 4,2 milyon sterlin olan çalıntı mücevherler arasında, değeri 2,2 milyon sterlin üzerinde olan 20 karat kalp şeklinde bir elmas ve 1,1 milyon sterlin değerinde üç karat armut biçimli fantezi pembe elmas yer alıyor.

(Guardian)