Tüm Nike ayakkabılarının yaklaşık yarısının üretildiği Vietnam'daki aylarca süren fabrika kapanışları, pandeminin etkisi altında zaten sarsılmakta olan küresel tedarik zincirleri üzerinde daha fazla baskı yarattı. Bazı analistler Nike'ın kritik alışveriş sezonu döneminde ürün sıkıntısı çekeceğini tahmin ediyor.

Brokerage BTIG bu ay Nike'ın hisselerinin notunu düşürdü ve "en azından önümüzdeki bahara kadar devam eden önemli iptallerin riski Nike için önemli ölçüde arttı" dedi.

EYLÜL SONUNA KADAR

Konfeksiyon perakendecileri, Covid-19 pandemisi küresel tedarik zincirlerini olumsuz etkilediğinden, ürünlerini mağazalara zamanında ulaştırmak için daha yüksek hammadde ile uğraşmak ve nakliyeye daha fazla para harcamak zorunda kaldı.

DİKKAT ÇEKİCİ ARTIŞ

Nike, Refinitiv'in IBES verilerine göre, 31 Ağustos'ta sona eren ilk çeyrekte gelirin 10.59 milyar dolardan 12.25 milyar dolara yükseldiğini, analistlerin ise ortalama 12.46 milyar dolar beklediğini söyledi.Nike'ın net geliri ilk çeyrekte yüzde 23 artarak 1,87 milyar dolara veya hisse başına 1,16 dolara yükseldi.

 (Reuters)