Çin gümrük verilerine göre, dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, bu yılın ilk iki ayında Çin'in en büyük tedarikçisi konumunu korudu ve günlük hacimde yüzde 2,1’lik artışla 1,86 milyon varile ulaştı.

‘ASYA TOPARLANDI’

Nasser konuşmasında "Çin’in enerji ihtiyaçlarının sürekli güvenliğini sağlamak en yüksek önceliğimiz olmaya devam ediyor. Bu, sadece önümüzdeki beş yıl için değil, önümüzdeki 50 yıl ve sonrası için" dedi. 

Nasır ayrıca, Çin’den gelen talebin pandemi öncesi seviyelere çok yakın olduğunu, özellikle de Asya, Doğu Asya'nın güçlü bir toparlanma gördüğünü söyledi.

KARBONU SIFIRLAMAYA 40 YIL

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Eylül ayında Çin'in karbon emisyonlarını 2030'dan önce zirveye çıkaracağını ve 2060 yılına kadar karbon nötrlüğüne ulaşacağını duyurdu; bu, enerji ve imalat sektörlerinde değişim yaratması beklenen bir taahhüt.

Nasser, Çin'in ağır nakliye ve kimyasalların yanı sıra madeni yağlar ve metal olmayan malzemeler için ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olacak alt projelere daha fazla yatırım için fırsatlar beklediğini söyledi.