İletişimde Uzay Çağı sloganıyla 2004 yılında kurulan ve yönetiminde İbrahim Kalın, İbrahim Eren ve Ali Taha Koç gibi bürokratların bulunduğu Türksat Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletme A.Ş.'de 4 yılda 355 proje taşerona gitti...

Türksat’a yönelik TBMM'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na soru önergesi veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Cengiz Gökçel, 2016 ile 2020 yılları arası 4 yıllık dönemde, projelerin 355’inin taşeron firmalara yaptırıldığını aktardı.

137 FARKLI TAŞERON

Birgün'de yer alan habere göre, soru önergesine cevap veren Karaismailoğlu'nun, "bu süreçte 137 farlı taşeron firması ile anlaşmalar yapıldığını da ifade ettiğini ve Türksat’ın yerli ve milli firmalarla çalıştığını söylediği" de aktarıldı.


© Twitter / CHP Mersin Mv. Cengiz Gökçel

Öte yandan Karaismailoğlu'nun yanıtta, "Türksat’ın kurum ve kuruluşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmesi imkan dahilinde değildir" ifadelerini kullandığı da belirtildi.

YÖNETİM KADROSUNU HATIRLATTI

Türksat’ın yönetim kurulu üyeleri arasında İbrahim Kalın, İbrahim Eren ve Ali Taha Koç gibi bürokratların bulunduğunu hatırlatan CHP'li Gökçel, bu işlemlerin imzacılarının taşeron işlemlerde sorumluluğu bulunduğunu kaydetti.

SAYIŞTAY RAPORLARINI KANIT GÖSTERDİ

Türksat'ın Kamu İhale Kanunu hükümlerine tabi olmadığını istisnaları sonuna kadar kullandığını öne süren Gökçel, Sayıştay raporlarının bunları açıkça ortaya çıkardığını ifade etti.

"FAHİŞ FİYATLARDA ÜCRET ÖDENDİ"

Taşerona fahiş fiyatlarla işler verildiğini kaydeden Gökçel, "3 ila 10 bin lira arasında çalışan personeller için taşeron firmaya 12 ila 34 bin lira arasında ücretler ödenmiş. Türksat, birilerini zengin etmek için kullanılmış" ifadelerini kullandı.