Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer ile kardeşi Serap Özer'in de bulunduğu 16 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. Kırmızı bülten çıkarılan Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer'le birlikte firari 4 zanlının yakalanması için çalışmalar ise devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kişilerin Thodex adlı kripto para borsasındaki hesaplarına erişemediği ve şirket sahibinin yurt dışına kaçtığı yönündeki ihbar üzerine 22 Nisan'da soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında şirket sahibi şüpheli Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan'da yurt dışına çıktığı resmi belge ve kayıtlarla doğrulanırken, şirketin resmi adreslerinde herhangi bir faaliyet olmadığı belirlenmişti.

Şüpheli Faruk Fatih Özer hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılırken, 78 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda 62 kişi yakalanmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edilmişti. Nöbetçi hakimlik, 28'i adli kontrol şartıyla olmak üzere şüphelilerin tümünü serbest bırakmıştı. Bu arada soruşturma kapsamında yeniden çıkarılan yakalama kararlarıyla 16 kişi gözaltına alınmıştı.