Son dönemde artan fahiş fiyat tartışmalarına ilişkin Ticaret Bakanı Mehmet Muş’tan yeni bir açıklama geldi.

Muş, gazetecilere yaptığı açıklamada asıl meselenin fiyat artışlarından ziyade kayıt sisteminin geliştirilmesi olduğunu vurguladı. Hallerdeki işleyişle ilgili şikâyetler olduğunu da söyleyen Muş, “Kafa yoruyoruz. Değer zincirini kayıt altına almak istiyoruz. Denetimleri artırdık, amaç kurallı ticaret. Yaptırımları çok ağır olacak” ifadelerini kullandı.

OTOMOTİVDE DE TEFTİŞ KURULU HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan Muş, vatandaşların ÖTV indiriminden sonra şikâyetleri olduğunu söyleyerek otomotiv sektöründeki artan bu şikâyetlerle ilgili teftiş kurulunun harekete geçtiğini kaydetti.

“Kural dışılık varsa kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Çok ağır yaptırımlar olacak” diyen Muş, şöyle devam etti:

“Şu an çalışmalar devam ediyor, kuralları aşanlar varsa gereken cezayı alırlar. Organize fiyat artışını tetikleyen ne varsa gereken yapılır. Eğer araçlar stokta tutuluyorsa, anlaşıp galericilere veriliyorsa ve vatandaş bunlardan dolayı araç bulamıyorsa tespiti halinde çok ağır yaptırımları olacak.”

‘DEVLETİN DENETLEYİCİ OLDUĞU UNUTULMAMALI’

Öte yandan, gıda fiyatlarındaki artışa ilişkin Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati de açıklamalarda bulundu.

Nebati, “Doğalı dışına çıkan fiyat artışları varsa, bunların denetiminin yapılması ve cezalandırılması kamu yararınadır” dedi. Nebati, “Elbette ki piyasa serbesttir ancak devletin regüle edici, düzenleyici ve denetleyici bir görev ve sorumluluğunun da unutulmaması gerekir” dedi.