Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) rakamlarını açıkladı.

Buna göre, enflasyon ağustos ayında aylık bazda yüzde 1.46 artarken, yıllık enflasyon yüzde 79.60'dan yüzde 80.21'e yükseldi.

ENAG ENFLASYONU YÜZDE 181 DEDİ

ENAG'a göre ise enflasyon ağustos aylık yüzde 5,86 oranında arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 181,37’ye olarak hesaplandı. Yılbaşından bu yana geçen 8 aylık dönemdeki enflasyon artışı yüzde 90’ı aşarak yüzde 91,62 oldu.

EKONOMİSTLERDEN TEPKİ GELDİ

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verisine ekonomistler, sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz, "Birileri ne zaman zora düşşe, birileri hemen bir el veriyor. Kimsenin ortaya konulan onca emeği heba etmeye hakkı yoktur. Zaman bin düşünüp bir konuşma zamanı." ifadelerini kullandı.

Ekonomist Murat Sagman ise "Bağımsız ekonomislerden oluşan ENAGrup Tüketici Fiyat endeksi (TÜFE) Ağustos ayında %5.86 artış olarak açıkladı. Son 12 aylık artışı %181.37 oldu. TÜİK'e göre TÜFE Ağustos'ta Tüfe fiyatları sadece %1,46 artmış. Yıllık enflasyon %80,21 oldu…#enflasyon #tufe #tuik #enag @enag" ifadelerine yer verdi.

Ekonomist Uğur Gürses de, "Enflasyonu düşürme işi çok başarılı!" dedi.

Ekonomist Selçuk Geçer, "TÜİK #enflasyon yüzde 81 miş. KÜFÜRSÜZLÜK ÇOK ZOR" diyerek tepki gösterdi.

İktisatçı Mustafa Sönmez TÜİK'i tiye alarak "TÜİK'e göre Ağustos'ta fiyatlar %1,46 arttı. Yıllık enflasyon %80,21 oldu. Neyse ki 79,9 olmadı. Yapabilirlerdi de:))" dedi.