Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün 'dünya turizm tarihinin en kötü yılı' diye nitelediği 2020 nihayet geride kaldı. 1,3 trilyon dolarlık gelir kaybının yaşandığını sektörde gözler 2021  tatil sezonunda.

Dünya genelinde turizm uzmanları arasında sektörde iyileşmeye dair iyimserlik azalsa da Türk turizmcileri sektörü bir an önce ayağa kaldırmak için kolları sıvadı. 

'HER ŞEY DAHİL'E ZORAKİ DEĞİŞİKLİK

'Her şey dahil' konsepti ile dünya turizminde yeni bir çığır açan Türk turizmcileri, salgını 'fırsata' çevirerek diğer ülkelerdeki meslektaşlarına fark atmak için yeni bir konsepti hayata geçiriyorlar.

Türk turizmcilerinin yeni gözdesi ise 'Kişiye özel loca' sistemi. Hazırlıklarını hızla sürdüren turizmciler özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarındaki otellerde, müşterilerin sahil kenarında kalabalıkta olmaması için özel localar dizayn ettiler.

Kişiye ve aileye özel localarda, coronadan uzakta bir tatil keyfi planlanıyor.

SELF SERVİSE HİJYEN AYARI

Ayrıca açık büfelerde ise self-servis sistemi bu yıl rafa kaldırılıyor. Yeni plana göre; yemek ve içecek stantlarının başında hijyen kurallarına uyan servis görevlileri olacak. Müşterilerin yiyecek ve içeceklerle doğrudan temas etmelerinin önüne geçilecek.

"TÜM ÖNLEMLERİ ALDIK"

Sektörün içerisinde bulunduğu durumu özetleyen ve turizme dair öngörülerde bulunan Sentido Orka Yönetim Kurulu Başkan vekili Caner Torunoğulları çarpıcı tespitlerde bulundu.
'Kişiye özel loca sistemi' ile hijyen kaygısı konusunda müşterilerini 'rahatlatmayı' planladıklarını söyleyen Caner Torunoğulları şunları söyledi:
"Müşterilerimizin daha otele ilk adımı attıklarında corona virüsü önlemi ve hijyen konusunda şimdiye kadar görülmemiş bir titizlik içerisindeyiz. Tüm önlemlerimizi şimdiden aldık. Lobiden, havuza, restoranlardan, diğer tesislere kadar
hijyen kurallarına uygun olarak hazırlıklar tamamlandı. Örneğin yemek bölümüne, yiyeceklerle teması engelleyen alanlar koyduk. Yemekleri ustalarımız, şeflerimiz servis edecek. Masalardan asansörlere kadar kuyruk olabilecek tüm alanlarda., mesafe kuralları için
gerekli önlemler de alındı" dedi.

"KİŞİYE ÖZEL LOCALAR"

Türk turizmcileri olarak 'kişiye özel loca' sistemini bu yıl hayata geçirdiklerini belirten Torunoğulları "Sahilde, denize sıfır localarda artık kişilere, gruplara özel dönemi başlatıyoruz.
Müşterilerimizin maskesiz ve hijyenik bir tatil yapabilmeleri için özel loca sistemine hız verdik. Tesislerimizde özellikle sahillerdeki 'özel localarda' herkes gönlünce tatilini yapabilecek" diye konuştu.

"TÜRKİYE DESTAN YAZACAK"

"İngiltere için gözbebeğiyiz" diyen Caner Torunoğulları "İngiltere ile  aramızda yaptığımız protokollerde aşı olan herkes serbest dolaşıma sahip. Türkiye'ye ayak basan müşterilerimizin sağlıklıkları o dakikadan itibaren bize emanettir.
Aşısını olan gelsin. Türkiye'de gönlünce tatilini yapsın. Biz tüm önlemleri aldık. Görülecek ki Türk turizmi hijyen konusunda da destan yazacak ve dünyaya örnek olacak" yorumunda bulundu.