İzmirli İpbaş Ailesi’nin sahibi olduğu Kırçiçeği Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, bir süre önce konkordato başvurusunda bulunmuş ve üç aylık geçici mühlet almıştı. İzmir başta olmak üzere, İstanbul, Aydın ve Muğla'da toplam 16 şubesi bulunan Kırçiçeği Restoran, uzun süredir mali sıkıntılarla boğuşuyor. Ekonomik sorunlar, mali tablodaki bozulmalar ve en sonunda işçi maaşlarının zamanında ödenememesi, şirketi konkordato almaya mecbur bıraktı. Kasım 2019'da şirket ve sahipleri konkordato için İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Başvuruyu değerlendirmeye alan mahkeme, şirkete üç ay tedbir uygularken dört konkordato komiserini de faaliyetleri incelemesi için görevlendirdi.

BU KEZ 1 YIL SÜRE TANINDI

Şirket ve sahiplerinin aldığı geçici mühlet süresi dolarken mahkeme 2 Temmuz'da aldığı yeni kararla süreyi uzatarak davacı tarafa 1 yıl kesin mühlet verdi. 

VERGİDE ALTIN MADALYA ALMIŞTI

Kırçiçeği, 2017'de İzmir Ticaret Odası (İTO)'nın düzenlediği vergilendirme ödül töreninde, yüksek kazanç beyan ettiğinden dolayı, yiyecek içeçek eğlence yerleri hizmet grubunda altın madalyaya layık görülmüştü. Ayrıca sosyal sorumluluk projelerine desteğiyle bilinen Kırçiçeği, Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK), Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) gibi dernek ve vakıflara katkılarıyla da biliniyor.

3 MASA İLE BAŞLADILAR

Şu an 800 çalışanıyla 16 şubesi bulunan İpbaş ailesi, restoran işine İzmir Bornova'da 3 masa ile başladı. Kısa sürede işleri büyütüp birkaç daha şube açarak Kırçiçeği'ni Ege'nin en ünlü restoran zinciri yaptılar. Şirket yurt içinde büyümesini devam ettirirken bir dönem 1,5 milyon dolarlık yatırımla, yurt dışına açılmayı da gündemine aldı.

2020 yılında en az 30 şubeye çıkma hedefi olan şirket, geçen sürede ekonomik sıkıntıların baş göstermesiyle 2019'un sonunda konkordato ilan etmek zorunda kaldı.