Ekonomist Dr. Nurhan Toğuç, bazı kişilerin ekonomi yorumları hakkında,"Tamamiyle ezber, eski ekonomi yıllarına ait, bir dolu gereksiz ve neredeyse güneş tutulmasından bile hükümeti sorumlu tutacak bir tavır," sözlerini kullandı.

Toğuç şu tespitlerde bulundu;

*Şu anda pandemi dönemindeyiz. Gelişmekte olan ülkelerin birçoğunda küçük esnaf ve sanatkar aynı durumda. Dolayısıyla son derece daha da olumsuz bir duruma da gidebilir eğer ikinci kapatma olursa... 

*Bu sadece Türkiye'nin değil, yüz küsür ülkenin sorunu. Burada biz çözüm ona bakıyoruz. Katar'dan gelen parayı eleştirerek paranın gelmesini talep etmek yerine gitsin diye uğraşarak siz sıradan insanın sorunlarını çözemezsiniz. 
*Asgari ücreti de arttıramazsınız. Öyle bir zihniyete nereden kapıldınız onu anlamak mümkün değil bir kere.

"MİLLETİ AÇ KALMAKTAN KURTARACAK"

*Benim on beş yıllık sermaye piyasaları deneyimim var uluslararası piyasalarda. Hiçbir Varlık Fonu herkese açık, şeffaf şekilde yönetilmez. Bunların yönetilme şekilleri vardır. Siz ayrıntıları bilmiyorsunuz 
diye eleştirmeye hakkınız yok... O Varlık Fonu gün gelecek tıpkı merkez bankasındaki altın rezervleri gibi bu ülkeyi, milletini aç kalmaktan kurtaracak.

*Küresel olarak yönetilmesi daha zor bir sürece giriyoruz, bir pandemi var, bütün dünya ülkelerini etkiliyor. Bütün dünya ülkelerinde de devletlerin daha otoriter olduğu bir süreci göreceksiniz. 

*Özellikle yabancı etki ajanlarından, yalan ve yanlış bilgilerden korunması gerekiyor milletin. Bunu sağlamak için de elbetteki daha önce belki fazla tolere edilen çıkışların tolere edilmediği bir sürece gireceğiz. Bunu sadece Türkiye uygulamıyor, bütün dünya ülkeleri uyguluyor. O yüzden baktığınız o küçücük bakış açınızla baktığınız küçücük dünyadan bütün küresel gelişmeleri göremiyorsunuz sanırım.