Joe Biden'in eşitsizlikle mücadele etmek ve trilyonlarca doları daha yüksek sosyal harcamaları finanse etmek için zengin Amerikalıların vergilerini artırmayı planladığıyla ilgili raporların ardından Bitcoin'deki spekülatörler ağır kayıplar yaşadı. 

Kripto para birimi fiyatı yüzde 6'dan fazla bir düşüşle 50 bin doların altına düştü ve Mart başından bu yana en düşük seviyeye ulaştı.

YÜZDE 100 ARTACAK

Gelecek hafta açıklanması beklenen planların bir parçası olarak, 1 milyon dolar veya daha fazla kazananlar için yatırım geliri vergisi, mevcut yüzde 20'lik orandan yüzde 39,6'ya yükselecek. Obamacare'i finanse etmek için kullanılan yatırım geliri üzerinden yüzde 3,8'lik bir vergi de yerinde tutulacak, yani yeni en yüksek vergi oranı yüzde 43,4'e kadar çıkacak.

New York Times ve Bloomberg News'in raporlarına göre, Biden ayrıca en yüksek marjinal gelir vergisi oranını yüzde 37'den yüzde 39,6'ya yükseltmeye hazırlanıyor ve yatırım kazançları üzerindeki vergiyi gelir vergileriyle aynı seviyeye getiriyor.

Biden yönetimi, daha zengin bireylerin ve büyük şirketlerin vergide daha fazla ödeme yapmasını sağlamak, eşitsizlikle mücadele etmek ve başkanın ekonomik gündeminin faturasını ödemeye yardımcı olmak için tasarlanmış ABD vergi sisteminde kapsamlı bir revizyon planlıyor.

‘’OLUMSUZ ETKİSİ OLMAZ’’

Bitcoin, Wall Street’in teknoloji ağırlıklı Nasdaq borsasında ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in lansmanının yapıldığı 14 Nisan’da 64 bin 895 dolarlık rekor seviyeye yükseldi. 
Dijital para biriminin yükselişi, Covid-19 salgını sırasında ABD Merkez Bankası ve hükümet destek programlarının finansal piyasaları şişirmeye yardımcı olması için acil bir
teşvik olarak da geliyor.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki, “Onun görüşü, bunu karşılayabilecek en zengin Amerikalıların ve bunu karşılayabilecek şirket ve şirketlerin sırtında olması gerektiğidir.

Ekonomi ekibimizin görüşü, bunun olumsuz bir etkisi olmayacağı yönünde" dedi.

(Guardian,  Çeviri:polemikhaber)