İsveçli otomobil üreticisi ayrıca, bağımsız bayiler aracılığıyla geleneksel araç satış modeline bir darbe olarak, elektrikli arabalarını yalnızca çevrimiçi olarak satacağını söyledi. 2021'de fosil yakıtları terk etmeye yönelik resmi planları açıklayan büyük üreticiler arasında 2025'e
kadar Jaguar ve 2030'a kadar lüks otomobil üreticisi Bentley yer alıyor.

"İÇTEN YANMALI İÇN GELECEK YOK"

Volvo’nun CEO'su Håkan Samuelsson, şirketin benzinli ve dizel otomobiller için daralan bir pazarda yer almak istemediğini söyledi. Samuelsson, "Başarılı kalmak için karlı büyümeye ihtiyacımız var" dedi ve "Bu nedenle, küçülen bir pazara yatırım yapmak yerine geleceğe yatırım yapmayı seçiyoruz. Hızla büyüyen birinci sınıf elektrikli araç segmentinde lider olmaya odaklandık" şeklinde ekledi. Volvo’nun teknoloji sorumlusu Henrik Green, "İçten yanmalı motora sahip otomobiller için uzun vadede bir gelecek yok" dedi.

DOĞRUDAN İLİŞKİ KURULACAK

Volvo’nun çevrimiçi satışlara geçişi, otomobil üreticilerinin müşterilerle doğrudan ilişkiler kurmaya yönelik daha geniş bir hareketin yanı sıra, baskı altındaki bir sektör olan bayilere önceden vermiş olduğu marjı korumanın bir parçasıdır. Otomobil üreticisi, sigorta, servis ve evde şarj etme gibi bağlantılı hizmetleri bir araya getirmeyi hedefliyor. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com