Oyuncakçı Lego'nun arkasındaki aile adına yaklaşık 20 milyar dolarlık varlığı denetleyen Kirkbi, bu yıl yatırım yapmak için en az bir yeni plastik proje arıyor. Bir röportajda, Baş Yatırım Sorumlusu Thomas Lau Schleicher, fon için kilit odak alanı olarak plastik atıkları seçti. Ama aynı zamanda "plastiğe alternatifler üretmek için yeni teknoloji" gibi fikirlere de bakıyor.

ÜLKENİN EN ZENGİNİ

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, Kirkbi'ye Lego'nun kurucusunun torunu ve 7,3 milyar dolarlık servetiyle Danimarka'nın en zengin adamlarından biri olan Kjeld Kirk Kristiansen başkanlık ediyor.

Son yıllarda, Kirkbi'nin kontrolünü her biri yaklaşık 7,1 milyar dolarlık kişisel servete sahip üç çocuğu Agnete Kirk Thinggaard, Sofie Kirk Kristiansen ve Thomas Kirk Kristiansen'e devretti.

Lego aile fonu, bu tür yatırımlar için Dairesel Plastik adı verilen yeni bir portföy oluşturarak plastik atıklarla mücadele taahhüdünün altını çiziyor.

YILLIK 100 BİN TON PLASTİK

Schleicher, Kirkbi’nin bölgedeki yatırımları ile Lego’nun üretiminde kendi plastik kullanımı arasında bir bağlantı olmadığını söylüyor. Her yıl yaklaşık 100 bin ton plastik tuğla üreten firma, şeker kamışı gibi yenilenebilir, bitki bazlı malzemeler kullanarak bir ürün geliştirmeye çalışıyor.

Kirkbi’nin Quantafuel’deki yatırımı, yaklaşık 26 milyon dolarlık yatırımından bu yana neredeyse ikiye katlanan hissesinin değeri ile şimdiden karşılığını aldı. 

Thomas Lau Schleicher, Kirkbi'nin yeni sermaye yaratması gerektiğinde Quantafuel'i desteklemeye açık olduğunu söyledi.

(Al Jazeera, Çeviri: polemikhaber)