TÜFE ve ÜFE’ye göre kiralara yapılan zamlar sonrasında  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; konut,dükkan,işyeri ve tarla kiralarındaki artış ve bu nedenle oluşan mağduriyete dikkat çekti. TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Gürer; "Kiraların esnafı,iş insanını ve üreticiyi,dar gelirliyi zora soktuğunu belirterek, bu konuda bir düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti

KİRADA YAŞAYANLAR CİDDİ SIKINTIDA 

Akaryakıta, doğal gaza, ulaşıma, gıdaya gelen zamlardan sonra 10 milyon insanı doğrudan ilgilendiren kiralardaki artışların da yaşamı olumsuz etkilediğini anlatan Gürer, “Esnaflar kiralık olarak kullandıkları iş yerlerinde artan kiralardan dolayı iş yerini bırakmak zorunda kalıyorlar. Tarla kiraları çiftçilerin mağduriyetini artırıyor, iş insanları kiralık olarak kullandıkları yerleri terk etmek durumunda kalıyor. Bu nedenle kiralar konusunda ciddi sorunlar yaşanıyor”  dedi.

ACİL ÖNLEM

Ömer Fethi Gürer, ÜFE ve TÜFE'ye göre yapılan zamlardan dolayı kiralarda meydana gelen artışlar nedeniyle çiftçinin, esnafın, vatandaşın, iş insanının ciddi mağduriyet yaşadığına da dikkat çekerek, bu sorunların hafifletici önlemler alınması gerektiğini söyledi.


 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer