Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan net asgari ücret, 8 bin 506 lira 80 kuruş oldu. Ekonomistler sosyal medya hesapları üzerinden yeni asgari ücreti değerlendirdi.

'FİYATLAR ARTMAYA DEVAM EDECEK'

Eski Merkez Bankası başkanları Durmuş Yılmaz Twitter'dan, "Bütün umutlarını hiç bir şey yapmadan düşecek olan baz etkine bağlamışlar. 3 ocak 2023 te Aralık 2022 enflasyonu açıklandığında sergileyecekleri şenliğe(!) hazırlanalım. Enflasyonun hızı yavaşlayacak fiyatlar artmaya devam edecek" dedi.

durmus yılmaz tweet

'YILLIK ARTIŞ YÜZDE 100'

Ekonomist Oğuz Demir ise paylaşımında, "Yılbaşında 4.250 TL idi asgari ücret. 8.500 TL oldu.  Böyle bakıldığında yıllık artış yüzde 100 oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan artışı yüzde 94 dedi! Sanıyorum brüt rakamlar üzerinden bu hesap çıkıyor. Ya da destek oranında bir değişim olabilir" ifadelerini kullandı.
oguz demır tweet

'BU ÜCRET DAYANMAZ'

Ekonomist Mustafa Sönmez paylaşımında, "8. 500TL net, adil bir ücret değildir; 4 kişilik hanelerin yüzde 43'ünde tek kişi üçte birinde ancak 2 kişi çalışıyor. Mutfak gideri(açlık sınırı)7800 TL, yoksulluk sınırı 25 bin TL ise 2 kişinin geliri bile aileyi geçindirmeye yetmez. Aylık artışı yüzde 3-4'lük enflasyona bu ücret dayanmaz" ifadelerine yer verdi.

mustafa sonmez tweet

Polemik Haber