CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li 10 Büyükşehir Belediye Başkanlarının da katıldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Temel Atma Töreni’nde İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuştu.

'SİZ BAKMAYIN DÜN OLAN BİTENE...'

İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Hep bir aradayız. Bizi bir araya getiren aslında çok güzel bir organizasyon, siz bakmayın dün olan bitene biz bugün çok daha hayırlı bir iş için bir araya gelmiş olduk. Burada geleceğe dair İstanbul’un yaş almış büyüklerine güzel hizmetler sunacağımız bir merkezin temelini atıyoruz. Bu temel 200 milyon lirayı aşkın bir yatırımla önümüzdeki yıl bu zamanlara kadar hizmete açacağımız bir temel atma töreni. Şimdiden hayırlı olsun. İstanbul’un her noktasında hizmetler yapmayı, kaybedilen zaman dilimini kazanmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Siz insanınıza eşit bakıyorsanız, otomatikman istatistikte görüyorsunuz. İstanbul’un tüm ilçelerine eşit bakan bir belediye başkanı olmayı başardığımızı görüyorum. Bu gururu yine sizlerle paylaşmak istiyorum.

'HİÇBİR BAŞARI CEZASIZ KALMAZ'

Bizim ülkemizde bazen hiçbir başarı cezasız kalmaz. Bana verilen bu anlamsız ve hukuksuz cezayı başarımın ödülü olarak görüyorum.İsraf düzenlerine son vermenin onları çok kızdırdığını biliyorum. Aynı zamanda İstanbul’un itibar görmemesi gereken tam aksine tedbirli olmanız gereken bazı kurumlarına itibarlı davranan dönemin bittiğine de çok üzüldüklerini biliyorum. O kurumlar bir haftadır konuştuğumuz ayıpları bize yaşatan kurumlar. Bir çocuğumuzun yaşadığı istismardan tutun farklı edepsiz işlemlerin paydaşı olan kurumları çevremizden uzak tuttuk. Sosyal yardım ve destekleri arttırmış olmamız, plansızlıktan, bir avuç insanı kayırma duygusundan böylesi bir döneme dönüşmek onları çok kızdırdı ve bizleri cezalandırmak istiyorlar.

'BEN BU MEMLEKETİN EVLADIYIM'

Aslında o kötü akıllarını ve zihinlerini, kötülük dolu kalplerini ‘Binali Bey’e mi oy vereceksiniz? Sisi’ye mi oy vereceksiniz’ diye meydanlarda bağırdıklarında anlamak gerekiyordu. Ben bu memleketin evladıyım. Sisi ne biz ne? Karadeniz’in Trabzon ilinin Akçaabat ilçesinin eski adı Zanane yeni adı Cevizli köyünde doğmuş bir adama bunu diyen akıldan başka bir maharet bekleyemezsiniz.

'YARGICIN GÖMLEĞİNİ GİYEREK...'

Dünyaya kafa tutmak, yargıcın gömleğini giyerek ya da elbisesini giyerek insanları alt etmeye çalışmakla olmaz. Dünyaya kafa tutmak akılla, bilimle olur. Bu millet hakkını yedirmeyeceği gibi namertle, mertliğin ne olduğunu da önümüzdeki süreçte hep beraber tekrar ülkemizde, genel başkanımız ve altılı masada bulunan diğer siyasi parti liderleriyle beraber hep birlikte tekrar ispatını göstereceğiz.

'2023 YILI ÇOK GÜZEL OLACAK'

İlk gündeki gibi burada ifade edeyim hiç kimsenin hakkını yemedim, hakkımı da yedirmeyeceğim. 2023 yılı çok güzel olacak, çok çalışacağız. İstanbul’dan işimizi yapmaya devam edeceğiz, 2023 yılı bayram gibi bir yıl olacak."