Şiddetli bir gecenin ardından, silahlı kişiler güvenlik güçleriyle karşılıklı ateş açarak, yanan araçlarla yolları kapattılar ve şehre takviye kuvvet getiren ordu helikopterlerine ve polis uçaklarına ateş açtılar.

BASIN ARAÇLARINA BİLE EL KOYDULAR

Bölge basınında çıkan haberlere göre, babasının tutuklanmasından bu yana Sinaloa kartelinde önemli bir figür olan Guzman'ın tutuklanmasının ardından saatlerce şiddetli çatışmalar yaşandı. Kartel üyelerinin ayrıca bir Kızıl Haç ambulansına el koyduğu, yaralı çete üyelerine bakmak için hastanelerden sağlık personelini götürdüğü, gazetecileri tehdit ettiği ve basın araçlarına el koyduğu bildirildi.

el chapo oglu yakalandi meksika karisti

‘KARTELE KARARLI BİR DARBE’

Aeromexico'ya göre, şehre giden tüm ana yollar araçlarla kapatıldı ve silahlı kişiler bir askeri hava üssüne ve Culiacan’da bulunan bir havaalanına saldırdı. Yetkililer, herhangi bir ölüm bildirilmediğini, ancak kartel üyelerinin ve güvenlik güçlerinin de aralarında bulunduğu 18 kişinin yaralandığını söyledi.

Meksika Savunma Bakanı Luís Cresencio Sandoval, gazetecilere yaptığı açıklamada, Guzman'ın ordu mensupları tarafından yakalandıktan sonra Meksika başkentine nakledildiğini söyledi. Tutuklamayı, "Pasifik karteline kararlı bir darbe" olarak nitelendirdi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER