Elon Musk tarafından kurulan Neuralink adlı şirketin insan beynindeki gri maddeye yerleştirmek üzere tasarladığı cihazın deneylerinde kullanılan maymunların çoğunun öldüğü bildirildi.

Dünyanın en zengin patronlarından biri olan Elon Musk'a ait Neuralink şirketi için yapılan çalışmada 2017-2020 yıllarında California Davis Üniversitesi'nde Neuralink beyin çipleri takılan 23 maymundan 15'i öldü.

MAYMUNLAR 'AŞIRI ACI'YA MARUZ KALDI

Söz konusu bilgi hayvan hakları grubu Sorumlu Tıp İçin Doktorlar Komitesi (PCRM) tarafından açığa çıkartıldı. Grup, daha önce üniversiteden talep edilen veteriner kayıtlarını inceledikten sonra, Neuralink deneyinde kullanılan maymunların kötü muamele gördüğü ve "aşırı acıya" maruz kaldığı sonucuna varmıştı.

'HAYVANLARI SAKATLIYOR VE ÖLDÜRÜYORLARDI'

New York Post'ta yer alan habere göre, PCRM'nin araştırma direktörü Jeremy Beckham, "Başına implant takılan hemen hemen her maymun, oldukça zayıflatıcı sağlık etkilerinden muzdaripti... Açıkçası, hayvanları sakatlıyor ve öldürüyorlardı" dedi.

BİLİM İNSANLARI, NEURALİNK'İN 'BEYİN ÇİPLERİ 'KONUSUNDA ENDİŞELİ

Neuralink, konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Konuyla ilgili iddialar çoğaldıkça, Neuralink'in geleceğinin de tehlikeye düşeceği konuşuluyor.