Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in emeklilere verilen bayram ikramiyesinde artış yapılmayacağına ilişkin açıklaması emeklilerde hayal kırıklığı yarattı. Bilecik'te yaşayan Ali Rıza Çatal, emekli maaşlarını “zulüm ücreti” olarak niteleyerek, “40 liraya domates, 35 liraya salatalık geliyorsa bin 500 lira yapsanız ne olur? Emekliler ağlıyor. Torununa harçlık veremediği için ağlıyor. Hiç kimsenin bu ülkede bu insanları ağlatmaya hakkı yok” dedi.

Bilecikli emekliler, bayram ikramiyesinde artış yapılmamasına tepki gösterdi. Bilecik'te yaşayan emekli Ali Rıza Çatal, şunları söyledi:

"EMEKLİLER AĞLIYOR"

"Ramazan ikramiyesi ile insanlar sağlıklı geçinecek diye bir kaide yok. Esasında emeklilerin maaşlarını düzeltmeleri lazım. Yani bu zulüm ücreti ile bu insanların geçinmesi mümkün değil. Yani ikramiye nedir? İkramiyeyi verirsin, bayramda biter. Bin lira, bin 500 olmasından ziyade bu insanların maaşlarının iyileştirilmesi çok önemli. Anayasaya göre biliyorsunuz asgari ücretin altında maaş olmamalı. Bizim memleketimizde hala 2 bin 500 lira. Biz, zulüm ücreti ile geçiniyoruz. Bunu ülkeyi yönetenlerin düşünmesi lazım. O sayın bakanların düşünmesi lazım. Gidip sadece, ‘İdare edin, şöyledir böyledir’ lafları ile geçiştiremezler. Yazıktır bu insanlara. Yani ben olaylara ikramiye olarak bakmıyorum da bu insanların yaşam seviyelerinin çok güzel olması için maaşlarının artırılması lazım. İkramiyeleri de tabii artırılsın bir sıkıntımız yok ama ‘bu kadar artırılsın, şu kadar artırılsın’… Görüyorsunuz işte 40 liraya domates, 35 liraya salatalık geliyorsa bin 500 lira yapsanız ne olur? Emekliler ağlıyor. Torununa harçlık veremediği için ağlıyor. Hiç kimsenin bu ülkede bu insanları ağlatmaya hakkı yok."

"EN AZ ASGARİ ÜCRET KADAR OLMASI LAZIM"

Bayram ikramiyesinin en az asgari kadar olması gerektiğini belirten emekli Feridun Aynur ise "En az asgari ücret kadar olması lazım. Ama verilmeyecek" dedi.

Emekli Ali Özhan da "Böyle kalsın. Neden? Çünkü verdikleri zammın 10 katını geri alıyorlar. Ben böyle kalmasından taraftarım" diye konuştu.