Eski DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Emek Partisi'nin 10. Kongresinde Genel Başkan adayı oldu.

SEYİT ASLAN KİMDİR?

2 Ocak 1964 yılında Sivas-Zara’da doğan ve ilköğrenimine köy okulunda başlayan Aslan, dönemin koşulları nedeniyle liseyi bitirmeden iş hayatına başladı. 1979 yılından 2000 yılına kadar cam, metal, tekstil ve kimya iş kollarında çalıştı. 2002 yılında gıda iş kolunda çalışmaya başladı. İlk olarak Gıda-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanlığına, 2004 yılında ise Gıda-İş Genel Sekreterliğine seçildi. Üç dönem Gıda-İş Genel Sekreterliği görevini sürdürdükten sonra, Gıda-İş’in 29 Kasım 2015 tarihinde yapılan 32. Olağan Genel Kurulunda Gıda-İş Genel Başkanlığına seçildi. 3 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilen Gıda-İş 33. Olağan Genel Kurulunda yeniden Gıda-İş Genel Başkanı seçilen Aslan, 14-16 Şubat 2020 tarihlerinde düzenlenen DİSK 16. Genel Kurulunda DİSK Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Emek Partisinin (EMEP) kurucu üyeleri arasında yer alan Aslan, kuruluşundan bu yana EMEP’te partisinin en alt organından Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine kadar çeşitli kademede görev aldı.

Seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli görüşecek Seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli görüşecek