14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için geri sayım devam ederken, partilerin ve adayların seçim hazırlıkları sürüyor. Cumhur İttifakı'ın genişlemesi amacıyla Yeniden Refah Partisi ile görüşmelerde bulunan AK partili isimler red cevabı almışlardı.

İTTİFAKA KATILMA KARARI ALDI

Dün akşam saatlerine doğru Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, kameraların karşısına geçerek Cumhur İttifakına katılma kararı aldıklarını açıkladı. Bu süpriz karar sonrası kulislerde Erbakan'ı kimin ikna ettiğine dair iddialar dolaşmaya başladı. 

İKNA EDEN İSİM DESTİCİ

Edinilen bilgiye göre bu fikir değişmesinin ardında BBP Lideri Mustafa Destici'nin olduğu belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte Kahramanmaraş'ta bulunan Destici, Erbakan'ı buradan 2 defa telefon ile arayarak ikna çalışmalarında bulundu.

PARTİ KURMAYLARIDA GÖRÜŞÜYORDU

Aynı zamanda parti kurmayları arasındaki görüşmelerde devam ederken, ikna etme çalışmalarından bununda büyük bir paya sahip olduğu belirtiliyor. 

Dün de devam eden ikna çalışmalalrı sonucunda YRP’nin Cumhur İttifakı’na katılım kararı kesinleşerek, ittifak protokolü YSK’ye verildi.
(Cumhuriyet)