Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NA 'İMAMOĞLU' YANITI

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

"Daha bismillah demeden altı kafadan altı ayrı sesin çıktığı, herkesin birbirinin arkasından iş çevirdiği, kavganın gürültünün ayyuka yükseldiği bir garip masaya bu millet geleceğini teslim etmez. Geçtiğimiz hafta hakimlere hakaret iddiasıyla, yani siyasi duruşuyla değil, bireysel eylemi sebebiyle ceza alan bir şahıs, bu konuda sergilenen tavırlar... Yasak kararını akıl almaz bir sevinçle kucaklaşarak, bayram havasıyla kutlayanları mı ararsınız? Bu konuda yapılan mitingi sosyal medyadan duyduğu genel başkanlar mı ararsınız? Siyasi mühendislik yapanlar mı ararsınız? Bireysel bir suçu ülkemizdeki siyasi yönlendirmek için kullanan yabancılar mı ararsınız?

CHP'nin başındaki zat, dün çıkmış "biz baba - oğul gibiyiz" diyor. Bunları duyunca doğrusu biz de içimizden "Bay Kemal, oğluna sahip çık. O kendisine başka ebeveynler arama peşinde" demeden duramadık. Altılı Masa'nın da, yanında yöresinde kendine yol açmak için dolananların da hangi oyunu çevirdikleri bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi işimize bakacağız.

'ENFLASYON TEPE TAKLAK AŞAĞI İNECEK'

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığın maliyet artışı dışındaki fırsatçılığa dayalı sebeplerini ortadan kaldırmak için yoğun çaba harcadık. İşçi, memur ve emekli maaşlarına yapılacak artışların fırsatçıların açgözlülüğü sebebiyle kısa sürede eriyip gitmesine rıza gösteremeyiz. Enflasyonu hızla belirlediğimiz seviyelere düşürme dışında bir engel kalmadı. Önümüzdeki aylarda enflasyonun tepetaklak aşağıya ineceğine beraberce şahit olacağız. 

ASGARİ ÜCRET İÇİN TARİH VERDİ

Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da Bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız.

Yatırımcının başımızın üstünde yeri var, istihdamı artıran her gayretin başımızın üstünde yeri var, bunları krediyle, teşvikle desteklemek boynumuzun borcu. Ama bankadan aldığı ucuz maliyetli krediyi amacı dışında kullananların yanına kâr da bırakmayız."(Cumhuriyet)