Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

İL TEŞKİLATINA UYARI

Yaptıklarımız ve yapacaklarımızla doğru şekilde bilgilendirmediğimiz her kardeşimizin muhalefetin yalanlarına kanacağını unutmayalım. Yine bu yalanları duyacaksınız. Muhalefetin sürekli karamsarlık pompalayan hezeyanlarına kapılabileceğini aklımızdan çıkarmayalım. Elini sıktığımız insanlarda bize karşı küslük varsa onarmalıyız. Ne yapıp ne edip 85 milyonun tamamına ulaşmalıyız.

İl teşkilatlarımızın asli vazifesi sahayı tutarak tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmektir. Bunların palavralarına aldanmayın. Bunlardan bol bol masada toplanıp dağılmak çıkar. İranlıların güzel bir atasözü var: Oturdular, konuştular, dağıldılar. Cumhur İttifakı'nın ilkeleri net. Diğer ittifak ise altılı masanın ise hangi amaçlarla kurulduğu bilinmeyen amorf bir yapıdır.

Bunların tek vaatleri Türkiye'yi eski kötü günlerine döndürmek olan şekilsiz, omurgasız, arkaik bir projeyle çıkabildi. Ucube bir teklif çıkardılar. Bir gözden geçireyim dedim. Masanın etrafındakiler artı masanın altındakiler var. İncelediğinizde bunu görürsünüz. Bundan sonra belediyeler kapatılmayacakmış. Hazine yardımlarını en az bire çekip herkes nasibini alacakmış. Bunu yapmak suretiyle oy toplayacaklarını zannediyorlar. Benim milletim bunu yutmaz.

ERDOĞAN'DA MEDYAYI İŞARET ETTİ

Biz vatandaşımıza özellikle mağdur olmayacak şekilde ekonomik desteklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Burada ciddi bir sorun yaşıyoruz. O da medya. Yatıyorlar, kalkıyorlar, market de market. Yaptıkları başka iş yok. Bu haftaki kabine toplantısında da söyledi. Kontrollerimizi daha da sıklaştıracağız. Fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını arayacağız.

Birçok birimlerde ekonomide farklılıklar var. Fiyat İstikrar Komitesi ile bunların takibini yapacağız. Muhalefetin açıkladığı, insanların gerçek sorunlarına çözüm getirmek yerine halka tepeden bakan seçkinci zihniyeti yansıtan zihniyete sahiptir.

Cumhurbaşkanı herhangi bir iade yapamayacak diyorlar. Cumhurbaşkanı niye var? Bunların hazırladıkları tezgah böyle. Dünyanın başka yerinde bu yok. Birilerine başbakanlık vermeleri lazım. Başkanlıkta bu yok. Başkanlıkta başkan yardımcısı var. Birileri başbakanlık bekliyor, parlamenter sistemde başbakanı bir yere koyabiliriz. Bizim böyle bir derdimiz yok. Ülkenin geleceğine dair hiçbir hazırlıklarının olmadığını teyit etmiştir.