Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ve ortak gündemler detaylı şekilde görüşüldü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de insani durumun kritik bir noktaya ulaştığını vurgulayarak, yaşananlara sadece tepki göstermenin ötesinde somut adımlar atılmasının insanlık görevi olduğunu belirtti.
Türkiye’nin yardım ve arabuluculuk çabaları
Erdoğan, Türkiye'nin Gazze’ye sürekli insani yardım gönderdiğini ve bölgedeki ateşkes çabalarını destekleyen arabuluculuk faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti.
Görüşmede Erdoğan, İsrail’i ateşkese ve iki devletli çözüme yönelik adımlar atmaya zorlayacak girişimlerin önemini ortaya koydu.
Starmer’dan Filistin tasnıma açıklamasına tebrik
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Filistin Devleti’ni tanıma yönündeki açıklamaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tebrik edildi.