Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de  toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Merkez Kentsel Dönüşümü, Isırlık Tabiat Parkı, Müyesser Kart Huzurevi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılışını gerçekleştiren Erdoğan, CHP'nin Kurultayı ile ilgili de konuştu.

Seçimi kazanan Özgür Özel'in ismini anmayan Erdoğan, "Bay bay Kemal kime bay bay dedi? Edirne’deki terörist başına bay bay dedi. CHP'de kongreyi kazanan zat Demirtaş ve Kavala'ya selam verdi" ifadelerini kullandı.

'BUGÜNKÜ İSTANBUL’U KURMANIN TEMELLERİNİ ATTIM'

Rize'nin baharı ayrı güzel sonbaharı ayrı güzel. 40 yaşında Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek İstanbul’u geliştirecek hizmetleri İstanbul’a kazandırma şansını yakaladım. İstanbul’u çöpten çamurdan kurtararak bugünkü İstanbul’u kurmanın temellerini attım. 60 yaşında seçimle göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı olma şerefine eriştim. Ülkeme ve milletime hizmeti sürdürüyorum. Allah’tan başka güvenecek dal, milletimden başka yaslanacak gövde aramadım. Yolumu kesmek için kurulan her tuzağın bozulduğunu, her zorluğun kolaylığa dönüştüğünü gördüm. Bu kentsel dönüşümü yaptığımız Rize merkezdeki bu güzellik ayrı bir gurur veriyor bana. Şu anda 40 bin kişi var karşımda. Buralar, dükkanlar, mağazalar, ofisler çalışmaya başladığında, herkes konutlarına yerleştiğinde ne kadar güzel olacak, herhalde takdir ediyorsunuzdur.

'HİÇ KİMSE NE OLACAK HALİM ENDİŞESİ TAŞIMIYOR'

Milletimize bir söz vermiştik. Artık bu ülkede hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demiştik. Aradan geçen 21 yılın ardından artık bu ülkede hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını görmenin kıvancı içerisindeyiz. 5-10 sene önce buralar neydi? Şu anda ne olduğunu görüyorsunuz değil mi? Artık bu ülkede darbecilerin borusu ötmüyor, cuntacıların sesi çıkmıyor, kimse öz yurdunda garip muamelesi görmüyor. Hiç kimse ne olacak halim endişesi taşımıyor. Ülkenin imkanlarını halkla buluşturarak bunları sağladık. Her yerde insanımız aynı duyguyla hayatına sarılıyor. Bu başarının gururu bile bize yeter. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla çıtayı en tepeye çıkartıyoruz. Eskisinden daha çok çalışmamız, daha çok mücadele etmemiz gereken bir döneme giriyoruz.

'O GÜVEN BİZ OLACAĞIZ'

Adeta bir ateş çemberinin ortasındayız. Bu ateşin ülkemize zarar vermesine müsaade etmeyecek imkana da güce de sahibiz. Karadeniz’e barış gelecekse bizimle gelecek. Suriye ve Irak’taki kardeşlerimizin güvende kalmasını biz sağlayacağız. Kuzey Afrika’dan Güney Asya’ya dostlarımızın ve kardeşlerimizin kalplerinin ve gözlerinin aradığı o güven biz olacağız. Filistin topraklarının dört bir yanında masumları öldüren katillerin yakasından yapışmak bizim insani vazifemizdir. Bu alçakça katliamı yapanları destekleyenlerin yüzlerine, gördüğümüz her yerde suçlarını haykırmak da boynumuzun borcudur.

'KONGREYİ KAZANAN ZAT'

Ana muhalefetin dün kongresi vardı. Bay bay Kemal kime bay bay dedi? Edirne’deki terörist başına bay bay dedi. CHP'de kongreyi kazanan zat Demirtaş ve Kavala'ya selam verdi. Al birini vur ötekine.