Erdoğan, bu hafta içerisinde ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmeleri yapabileceğini belirtti. Liderleri İstanbul'da bir araya getirme çabasında olduklarını da sözlerine ekledi.
Yangın bölgelerinde yoğun müdahale
Orman yangınlarına dair güncel bilgileri paylaşan Erdoğan, Karabük, Safranbolu, Antalya Gazipaşa, Uşak ve Sivaslı'da yangınların sürdüğünü söyledi.
Yangın söndürme çalışmalarına ilişkin olarak şu verileri paylaştı:
"27 uçak, 105 helikopter aktif olarak görev yapıyor. Sahada 6 bin kara aracı ve 25 bin personel büyük bir özveriyle müdahaleyi sürdürüyor."
"Büyük bir felaketle karşı karşıyayız"
Yangınla mücadelede görev yapan ekiplerin gösterdiği fedakarlıklara dikkat çeken Erdoğan, "Çok büyük bir felaket yaşıyoruz. Ateşin içinde kalan itfaiyeci kahramanlarımız büyük bir özveriyle çalıştı. Ne yazık ki bazı bölgelerde bu kahramanlarımız şehit oldu. Kendilerini rahmetle anıyoruz" dedi.